Nog éventjes.

Dat dorp, dat zijn er vijf geworden.
Heel mooi op één lijn met de dorpen van Nanne, twee aan twee gegroepeerd, met mooie bij elkaar passende namen als Tylania en Tylanianne en dik boven de vijftig duizend inwoners.
Ik heb zelfs op een andere server een Evil dorp weten te bemachtigen, waar ik nu de buurt onveilig maak met rovende bijlvechters.

Het is niet zo dat ik mijn log verwaarloos, om iets te verwaarlozen zou ik er daadwerkelijk aan moeten denken. Ik vergeet het gewoon. Het Spel staat permanent open in firefox.
Dat ik nu toevallig een logje schrijf komt eigenlijk door mijn werk, waarvoor ik, in een vlaag van verstandig denken, een nieuw venster opende om het forum in te kunnen bekijken. (Als ik dat in het al bestaande venster had gedaan -met vijf tabbladen Spel- dan had het vast geleid tot meer bijlvechters en stukken minder werk)
Mijn studie Zweeds stel ik moedwillig uit. Nog éven dit, nog éffies dat.
Af en toe ligt Moreno naast me in de box terwijl ik een nieuwe handelspartner mail of mijn dorpelingen in alweer een wapensmederij aan het werk zet.
(Iets waar ik me bij Nanne mateloos aan erger overigens, wat raar is, want het is niet alsof hij er iets van krijgt. Waarom is stofzuigen, de post bekijken of de Duck lezen wel geaccepteerd gedrag naast een spelend kind maar een computerspelletje niet? Als hij geen zin meer heeft om te spelen trekt hij ons vanzelf achter het scherm vandaan.)

En als ik dan eindelijk op mijn log terecht kom, dan heb ik niets anders te melden dan Mijn Spel.

Ik geloof dat mijn maatbeker voor 'duurt maar kort' wat bijgesteld mag worden...

11:39:22 on 26-03-09 by Tylani - comments

Geen tijd.

Hyperfocus.

Bijzonder onhandig af en toe, omdat ik behalve vergeten waar ik ook al weer mee bezig was ook chagrijnig word als ik niet achter mijn computerspelletje mag. Ach, het duurt vast maar kort.
En ik heb al wel een heel dorp af...

more...

13:49:11 on 17-03-09 by Tylani - comments

Stiekem.

Eigenlijk ben ik stiekem toch gewoon een burgerlijke mama, net als alle andere mama's in ons zwemklasje.

Nu hoef ik dus alleen nog maar te kiezen.
Deze

Lilypie 1st Birthday Ticker

of deze.
Lilypie 1st Birthday Ticker

14:06:43 on 13-03-09 by Tylani - 1 comment

Waterig Winterweer.

Dus waarom wilde ik ook al weer zo graag dat Maylinn kwam logeren...?

13:44:47 on 10-03-09 by Tylani - comments

Thuiskomst.

Vreemd, hoe de thuiskomst van Nanne eigenlijk veel pijnlijker bleek dan de dagen dat hij weg was...

Ik weet nog niet of dit inhoudt dat ik blij mag zijn met redelijk geslaagd* weekend alleen-zijn, of dat ik de dagen zwelgen in ongemak gewoon wat heb uitgesteld.

* Naar verhouding hè, dat 'geslaagd'. Dat u niet denk dat ik niet Lijd ofzo...

21:44:00 on 09-03-09 by Tylani - comments

Postieve noot.

Nanne is weg.
Is tegen dit uur waarschijnlijk aangekomen in Ver Weg.

Het valt me mee.
Lyka is met een vriendinnetje snoep kopen in de stad en heeft Maylinn -die hier mocht logeren om mijn eenzaamheid wat te verminderen- meegenomen. Dat snoep heeft ze nodig om de hele nacht wakker blijven te overleven die ze koud uit school aankondigden. Of de jankfilms die ze willen zien. De vent ligt boven niet te willen slapen. In plaats daarvan traint hij zijn stembanden door het produceren van de meest vreemde gilgeluidjes. Die door de babyfoon nog vreemder klinken dan als je naast hem staat. Dat wij vinden dat na twee uur wakker zijn eigenlijk gesnurk hoort lijkt hem niet te deren.
Het valt me allemaal wel mee.
Was ik vorig jaar zo hormonaal en instabiel of komt de klap vannacht pas, als Lyka op haar luchtbed ligt wakker te wezen en ik koud en alleen lig te zijn in het grote bed? Ben ik daar wel aan toe eigenlijk, als het allemaal wel mee blijkt te vallen?

Nu ja, het is pas vrijdag.
Er zijn nog bakken dingen die mis kunnen gaan.

16:28:34 on 06-03-09 by Tylani - comments

Afknapper.

Lieverd?
- Ja?
Ik weet dat de woensdag eigenlijk onze samen-avond is. Maar maandag waren we ook vrij en samen. En morgen zijn we ook samen, al hebben we dan een afspraak. Maar we zijn wel samen. Toch?
- Jij wilt naar de film.
Hè? Wat? Hoe weet jij dat nou?

(Nu komt het. Nu gaat hij me vertellen dat hij zoveel van me houdt en zo veel aan me denkt dat hij de vibes die ik uitzend twintig kilometer verderop heeft opgevangen. Dat hij me zo goed aanvoelt dat hij weet wat ik denk. Dat hij mijn nieuwe soulmate is. Of dat hij stiekem telepathisch is en aan de New Uri Geller show gaat meedoen.)

- Filmagenda stond open op de pc.

...

De etter.
Dat hij me niet eens even in de waan laat...

09:26:48 on 04-03-09 by Tylani - comments

Zeuren.

Wat is dat toch voor tunnelvisie bij de plaatselijke jeugd.

Bij de kassa kan men toch kiezen om die voetbalplaatjes niet mee te nemen?

15:41:42 on 02-03-09 by Tylani - comments

Instant zonneschijn.

Ik verzorg een Ijslander, Kola.
(Dat is geen rare naam voor een paard, want Ijslands voor zwart. Ze is dan ook een zwart paard.)
Dat paard staat op een stal, buiten.
Daar is een bak*, onoverdekt, buiten.
Eigenlijk is het enige binnen wat de stal te bieden heeft een kantine met oude banken, een waterkoker en koffiezetter en twee zadelkamers. Ik ga daar twee keer in de week naar toe, in weer en wind en zon en regen. Maar dat vind ik niet erg, want ik ben nogal gehecht geraakt een Kootje. En, ook niet geheel onbelangrijk, betaal niets voor het rijden op haar.
In ruil voor al die aandacht moet ik natuurlijk wel wat doen. Het paard onderhouden bijvoorbeeld. Haar velletje borstelen, modder uit haar haren vegen, voedsel en water geven, de stal uitmesten. Maar, we doen het allemaal graag. Toegegeven, ik doe het grager in de zomer, of dan in ieder geval in weer dat niet nat is, maar ja, dan had ik maar in Australië moeten gaan wonen.

Vroeger, dat wil zeggen, toen ik Kola net kende, ging ik nog wel eens naar Buiten.
Buiten met hoofdletter B is alles wat van het erf af is en iets met tuig van doen heeft. Wandelen is, hoewel het buiten het erf plaatsvindt, niet naar Buiten. Buiten zijn namelijk allerlei Enge Dingen. Dingen als vrachtwagens, tractoren, scooters, honden, opvliegende vogeltjes. Als er gewandeld wordt zijn al deze zaken uiteraard ook aanwezig, en daar zit hem al meteen de kneep. Mijn paard heeft helemaal niet zo heel veel last van al die engigheden, voor ik heb daar last van. Mijn paard zal hooguit een paar pasjes opzij zetten als er een tractor langs komt. Eventueel zal ze voor een slootbaggergeval wat dribbelpasjes maken maar door de bank genomen is het eigenlijk een heel braaf paard.

Jammer alleen dat ik wat angstig ben aangelegd af en toe. Me Buiten erg bewust ben van de driehonderd kilo paard onder mij. En dat een enkel dribbelpasje de verkeerde** kant op bij mij mijn hartslag versnellen doet tot een tempo dat Kola kan voelen dat het er zit. Laten paarden nu erg gevoelige dieren zijn. En erg op het leiderschap van hun mens vertrouwen. Oftewel: als hun mens zegt*** dat het eng is, dan moet dat ook wel zo zijn.
U snapt het probleem.

Maar, ik was gelukkig in de bak. Daarbij, het was winter en rotweer en ik was soms al blij dat ik überhaupt op stal aankwam, laat staan dat ik de behoefte voelde de grote boze Buitenwereld te gaan bezweren. Hordes mensen rijden hun paarden jarenlang alleen maar in bakken. Ik hoefde helemaal niet zo nodig dat Buiten in.
En toen scheen de zon.
Heel even maar, ik denk een minuut of wat, daarna werd het weer de grijze ochtend die u ook heeft.
En het regende niet. En het waaide ook al niet hard.
Eigenlijk had ik dus helemaal geen reden om niet dat Buiten in te willen.
Dat is, alleen wat angsten dus.

Een half uur waren we Buiten.
Maandagochtend, dus weinig auto's, geen wandelende honden met mensen,
een enkele fietser, wat joggers.
Wel een grote vrachtwagen, helemaal in het begin.
Die Ko en ik stoïcijns voorbij lieten razen.

Die wolken, die straal ik helemaal de lucht uit.

* Voor de niet paardensportkenners onder u: De "bak" is een wat simpele benaming voor een, euh.., bak, behekt, groot en rechthoekig, meestal twintig bij veertig meter, met iets zanderigs erin waar je met je paard in kunt rijden. Maneges, of anderszins over geldbeschikkende stalhouders willen vaak een overdekte bak hebben. De stal waar Ko staat is goedkoop.
** Dat wil zeggen: dribbelend of met de verkeerde, meestal snellere, dribbelsnelheid daarheen waar ik niet naartoe wilde.
*** 'Zeggen'; dat moet u ruim zien. Voelen is praten in paardentaal. En iets niét voelen is ook communicatie.

14:17:53 on 02-03-09 by Tylani - comments

Meisje.

Lyka's rijdt ook paard. Nu ja, pony. En had haar eerste wedstrijd.

Ze werd vierde! En mocht een ererondje! Op haar paard! Op muziek!
Ik was zoooo trots.

Waarom mochten wij dat verdorie nooit?!
Een ererondje? Op ons paard?
Ik zat duidelijk bij de verkeerde manege als kind...

20:23:00 on 01-03-09 by Tylani - comments