Voor de volledigheid.

Overigens: het gaat hier om recept geneesmiddelen.

Iets wat misschien onduidelijk is.
Niet om de reclame voor 'twaalf uur zonder pijn met de hond spelen' en 'met dit drankje nooit meer brandend maagzuur' maar om de bij de huisarts te verkrijgen middeltjes die men bij de apotheek haalt.

21:52:41 on 31-08-09 by Tylani - comments

Gefopt.

Symptoomreclame.

Ik had er dus nog nooit van gehoord.
Maar ik kijk wel het journaal. En na het journaal is er altijd zo'n blokje van 'wat laten we hierna zien' en daar meldde Radar iets over medicijnen en farmaceutische industrie. Dat gingen we dus maar even bekijken.

Symptoomreclame is wat de farmaceutische industrie (de medicijnmannetjes) doen omdat ze geen reclame voor het medicijn mogen maken. Ze zeggen dus niet: koop onze pillen die zo goed werken tegen hoofdpijn/depressie/cholesterol/weetikveeleritus, nee, ze zeggen; wist u wel dat weetikveeleritus een veel voorkomend probleem is? En dat u daar echt iets aan kunt doen? Als de patient met zijn beetje hoofdpijn of zijn kleine beetje onderbuikgevoel dan bij de huisarts zit om te zeggen hoe depressief hij wel niet is of hoe dramatisch de hoofdpijn en dat hij wat
gelezen/gehoord/gezien had over een behandeling...
Tjakka.
Geld in het bakkie van de medicijnmannekes.

Nu ging er bij mij nog steeds geen belletje rinkelen.
Tot ik dacht aan een reclame van een tijdje terug. Man met ballonnen. Iets met anale ongemakken. Vrouw met tattoo op roltrap met aambeien. Een vrouw op de radio die zegt dat je je voor winderigheid niet hoeft te schamen. Die laatste bleek dus van Radar te zijn.
Een geweldig initiatief al zeg ik het zelf, hoe makkelijk wij als volk voor de gek gehouden worden. Zo kende ik enkel sluikreclame (een pak Appelsientje in GTST), maar het schijnt dus dat je -nu ja, als je geld hebt- alles in Goede Tijden kunt krijgen. Voor twintig duizend luttele euries gaat Laura naar de dokter met het probleem dat jij maar hebben wilt.

En wij maar denken dat we op depressief.nl of aambeien.com of watdanook.net een objectieve test invullen.
Natuurlijk kom je als je echt nergens last van hebt vast niet op zo'n site terecht, maar het grote vat met mensen met een beetje last, met luduvudu, met een keertje geen zin hoeft natuurlijk niet meteen naar de huisarts voor een antidepressivum of een erectiestoornisverhelpertje. Die mensen die echt ergens last van hebben komen vanzelf wel bij een arts terecht lijkt me.
Echt, ik had ooit last van aambeien en absoluut geen reclame nodig om me te vertellen dat een zalfje misschien handig zou zijn. Alhoewel ik als enige positieve dan misschien het taboedoorbrekende kan noemen van een reclame over aambeien. Dat kan nu prima als onderwerp op feestjes, toch?

Dus.
Effe allemaal tekenen.
De petitie tegen dubieuze medicijnreclame.
En als je echt wat hebt: gewoon naar de dokter.
Klaplongen bijvoorbeeld. Of de Mexicaanse Griep.

* Dat ik me nu druk maak of elke test die ik ooit invulde wel juist is is waarschijnlijk een onbedoeld bijprodukt van zowel Radar als mijn eigen geest. Maar wie weet hou ik morgen ineens op eetgestoord en ADHD'erig te zijn... De geest is een wonderbaarlijk iets...
** Voor de lijst die Gezonde Scepsis maakte van onderzochte sites en welke medicijnknakkers erachter zitten: kijk hiero.

21:42:34 on 31-08-09 by Tylani - comments

Stille gedachte.

Ik ben al een week alleen thuis.
En ik ben er nog steeds.

Geen overstromingen, hemelneervallingen, bijna-dood ervaringen, agressie uitingen of angst aanvallen.
Het is saai, vervelend, onrustig en naar. Een onwijs geregel ook bovendien.
Deneo is ongeduldig en ongelukkig en mist zijn papa.
Ik ben uit mijn doen, maar eigenlijk, soort van onverwacht nu ik er zo over nadenk, wel okť.
Niet goed, niet slecht, gewoon okť.

Stiekem ben ik best een sterke vrouw...

10:57:00 on 31-08-09 by Tylani - comments

Gelezen.

Omdat slapen toch niet lukt bekijken we maar even wat mooie liedjes. Zoals deze.
Met redelijk filosofische onderschriften:

"The past has happened and the future is yet to grace us. Trapping yourself in a continual loop of returning yourself to square one is not good for the body, mind or soul. The best thing I've ever done was to dispose of the soundtrack to my past and create one to the future."

23:08:19 on 26-08-09 by Tylani - comments

Ademnood.

Sinds vannacht drie uur ligt Nanne in het ziekenhuis.
Spontane klaplong.
Niet zeer dramatisch, zeker niet levensbedreigend.
Wel bijzonder pijnlijk en een aantal dagen blijven.

Ik ben alleen thuis met Deneo.

En ik mis hem. Afschuwelijk.
Zo veel, dat het in al mijn poriŽn pijn doet.

Tegelijkertijd voel ik me schuldig. Hoe kan ik me nu naar voelen, terwijl hij daar pijn ligt te hebben...

22:35:17 on 26-08-09 by Tylani - comments

Schuldig geweten.

Ik schreef u al over de kapel. En mailde dat ook aan vrienden die welwillende oren hadden naar het verloop van onze huwelijksreis.

Nee, echt, is een onwijs land dat Zweden. En ik spreek al redelijk de taal ook.
'Spreekt u engels?' 'Ik spreken beetje Zweeds' 'Wij kamer gereserveerd' 'Wilt u maken van ons foto', dat soort dingen. Hartstikke handig als je je in een Ty actie per ongeluk opsluit in een middeleeuwse kapel omdat jij denkt dat ouderwetse sleutels die aan de buitenkant uitsteken ook wel van binnenuit kunnen worden gedraaid en dan een briefje in het Zweeds moet kalken terwijl manlief in de regen door een raam naar buiten klimt in het zicht van het volle dorp...


Nu ik weer ben begonnen aan de overgebleven zevenentwintig lessen van de L-u-weet-wel cursus ben ik me ineens aan het afvragen of ik het dorp zou moeten opsnorren op Google, om te kijken of ik in leesbaar Zweeds de pastoor alsnog een briefje kan sturen.

Of zouden ze het daar allang vergeten zijn...?

20:58:35 on 24-08-09 by Tylani - comments

Toe aan structuur.

De vakantie is weer bijna voorbij.

En ik denk niet eens 'hŤ bah', nee, ik zit vol met 'wanneer mag ik weer werken' gedachten...

08:27:49 on 20-08-09 by Tylani - comments