Heimwee.

Daar reed ik altijd met Deneo...
Daar bouwden Lyka en Nanne de sneeuwpop...
Hier liepen we altijd met de hond...
Daar is het zo mooi in de herfst...
Hier fluiten de vogeltjes zo leuk...


Naar de telecom winkel in je oude woonplaats gaan om je nieuwe gsm op te halen en de hele weg terug naar je nieuwe huis huilen omdat je de goede herinneringen zo mist. Het wordt tijd dat Nanne ophoudt met verbouwen en dat we wat herinneringen van hier gaan maken.

12:43:00 on 30-09-10 by Tylani - comments

Aangekomen.

We zijn er.

Eindelijk zijn we dan aangekomen in ons in maart aangeschafte, mooie, nieuwe, nieuwbouwhuisje in Delft.
Toegegeven, we wonen in een bouwput, alleen ons complex is bewoond en dan nog enkel voor de helft. Er staan langs het merendeel van de straten geen straatlantaarns en om bij je huis te komen moet je eerst door 4 meter bagger waden om op de stoep te geraken. Je kunt nooit doorrijden want overal zijn shovels en graafmachines en tractoren en heftrucks en vrachtwagens je de weg aan het versperren. Er zijn geen straatnaambordjes en ook geen belendende straten in de buurt die wel een bordje hebben zodat niemand je huis kan vinden en je ook niet kunt uitleggen hoe je er moet komen. Zelfs de pakketjesbode weet niet waar het zit.

En als je dan eindelijk je huis bent ingekomen dan zijn daar keiharde muren van beton waar eenieder in jouw rijtje met een klopboor mee in gevecht gaat. Daartegenover staan de binnenmuren die van een soort gipsblokken zijn waar elke plankje uit komt vallen indien niet met drie pluggen vastgezet en zorgvuldig dichtgeschroeft. Er is overal stof en puin en zand, omdat iedereen zoveel heen en weer loopt door die baggerput die buiten heet en bovendien jij ook dingen boren wilt en en dus boorstof toevoegd aan het lijstje rommeligheden. Nu hadden wij bedacht dat kasten totaal uit de mode zijn en dat rail met planken de toekomst zijn, en bovendien veel handiger in de te delen want in hoogte verstelbaar. Helaas houdt dat ook in dat je niets kunt uitpakken tot je al die rail met bovengenoemde heimachine in de muur hebt bevestigd. Dan is de keuken nog niet af, en als die dan geleverd wordt zijn het de verkeerde kastjes. De toiletborstels blijken verdwenen te zijn zodat de wc's al na een paar dagen meer bouwsporen vertonen dan een gemiddelde disco tegen vijven. Er zijn nog geen gordijnen en op het binnenplein, waar zo precies mooi onze slaapkamer aan ligt, is permanente verlichting. De wasmachine is nog niet aangesloten en de kleren zijn zoek dus je draagt drie dagen dezelfde onderbroek.
En oja, er staan overal, echt O V E R A L, dozen, waarop wij, in onze goedheid bovenop geschreven hebben wat erin zit. Zodat je dus, als dat zeven hoog in je woonkamer van twee meter zeventig staat, met geen mogelijkheid weet wat waar inzit zonder alles van elkaar af te halen.

Al het bovenstaande wordt teniet gedaan door een klein blond blauwogig mannetje wat om half acht slaperig uit bed komt en beneden voor onze kamerhoge ramen gaat staan, met n arm om zijn poezenkunffel Gr en eentje tegen het raam: "Kijken Digger".

Wow.

19:06:47 on 21-09-10 by Tylani - 1 comment

Verstand verhuizen.

Vroeg op om in het nieuwe huis de deur te openen voor de laminaatman. Eten en drinken mee om Deneo rustig te houden zodat hij zichzelf en het huis niet beschadigd. Speelgoed mee voor als het eten op is. Deken mee om over grote planken te gooien zodat die de muur niet beschadigd. Lenzen in,ontbijten, thee.

in de auto denken: wat zit ik toch ongemakkelijk en er dan achter komen dat je onder je kleren enkel een bh-loos pyjamashirt aanhebt...

08:06:13 on 09-09-10 by Tylani - comments