Overbeschermend.

'Kijk mama, mij crash kleine vrachwage!'

Mijn kleine Deneo heeft van lieve papa Nanne mijn oude, al jaren stof vergarende en enkel mooi zittend te wezende op een plank, micromachines autotjes gekregen om mee te spelen. Hij had dat eerst aan mij gevraagd natuurlijk en ik vond heel schappelijk dat stof vergaren nu niet echt een spannend leven is voor een stel kleine autotjes. En zo kwamen hun kleine bandjes voor het eerst sinds jaren weer eens in contact met echte grond.

En werden prompt omver gereden door een ander autotje.

Dat ik ze subiet wil afpakken en vind dat stof vergaren een prima bestemming is voor oude kleine autotjes is een hardstikke logische reactie op de mishandeling van op je kant gelegd worden. Toch?

(Aan de positieve kant: ze werden wel gered. Door de politieauto. Die, even ter vergelijking, ongeveer de grote heeft van een flatgebouw vergeleken met mijn kleine micromachines)

13:31:43 on 16-09-11 by Tylani - 1 comment

Onduidelijke taligheid.

Deneo stopt een plastic hooibaal in de plastic bob de bouwer auto: 'Mij doet dit in de rug'
In de rug?
'Ja mam, in de rug. In de rug van de auto'
...
lampje gaat aanboven hoofd

Aha! In the BACK* of the car!

Altijd fijn om te weten dat hij zo goed vertalen kan...

Voor de wat minder goed Engels onderlegden: the boot of the car, soms ook wel the back, is het achterin of de achterbak. En ook 's mans rug.

10:31:00 on 14-09-11 by Tylani - comments

Gelinkt.

Een uitnodiging krijgen voor LinkedIn -u weet wel, dat is een soort Facebook voor werkenden- en je afvragen, wat moet ik als afgekeurde moeder van twee kleine koters met een uitnodiging voor een site waar ik mijn CV op kan zetten.

Om de een of andere onnavolgbare reden dan toch een profiel aanmaken.
En je er dan aan irriteren dat de optie 'WAO' of 'huismama' niet aanwezig is in hun drop down menu...

12:22:11 on 09-09-11 by Tylani - comments

Achterstallig.

Eindelijk weer eens ongestoord achter de computer. Een woud aan mailtjes wegwerken en tussendoor wat vliegtuigjes versturen met mijn nieuwe vliegtuigspelletje. Kopje thee erbij, en nog wat meer emailtjes. Nog maar wat vliegtuigjes wegsturen en nog wat emailtjes lezen. Lunch en een kopje thee en daar wat emailtjes bij.

Hallo!
Zů lang was ik nou toch ook weer niet afwezig...

12:09:31 on 09-09-11 by Tylani - 1 comment