Logisch.

Op dieet zijn en een taart bakken voor halloween omdat de vorm er zo leuk uitzag in de winkel.
Toch een stukje eten maar de rest voor de zekerheid aan Nanne geven voor op zijn werk.

Omdat hij ietwat mislukt was dochterlief beloven dat je van het weekend een nieuwe bakt...

22:46:33 on 31-10-11 by Tylani - comments

'Buuv, als jij Nanne spreekt, wil je dan wat aan hem vragen? Of hij als hij beneden staat te roken een asbak wil gebruiken. Er liggen nu zoveel hoopjes as in de parkeergarage.'
Erm... Maar Nanne rookt helemaal niet hoor.
'Nou, dat denk ik wel hoor. Wist je dat niet?'

In eerste instantie ben ik totaal ontkennend.
Natuurlijk rookt Nanne niet. Hij is al jaren gestopt!
Dan bekruipt me de twijfel.
Hij heeft hopen stress de laatste tijd. Daar zou hij best rookneiging van kunnen krijgen. En dan zou hij vast stiekem roken. Om snel een peuk uit te trappen als er iemand aankomt. Ergo de hoopjes rookmeuk in de parkeergarage.
Nee, zeg ik resoluut tegen mezelf.
Hij zou het me vertellen. Vast. De buurman heeft vast vriend S. Zien roken, die heeft ook lang haar. Daarbij, ik zou het ruiken. Ik, als verstokte ex-roker, die elke zweem van sigarettenrook in de kelder van de vereniging al waarneem. Als hij zou roken zou ik het vast ruiken.

Maar wat als mijn reukzin verminderd is?
Stel dat Nanne zijn handen wast beneden in de wc? Met deodarant sprayt om de geur te maskeren? Buurman heeft hem immers gezien. Het moet wel waar zijn. O God, als Nanne rookt, dan ga ik straks ook roken. Dan zijn er altijd sigaretten in huis. Dat kan niet hoor, dat roken. Dat kan ik helemaalmniet hebben, dan moet ik de hele dag actief niet roken!

Ik bel direct Nanne.
Terwijl hij naar huis racet omdat hij minstens denkt dat ik een ernstige ziekte van een onzer kinders te melden heb ijsbeer ik door de kamer. Als hij zit gooi ik het er meteen uit: 'je rookt!'
Hij ontkent.
Ik geloof hem niet.
Hij ontkent opnieuw.
Hij probeert me niet te overtuigen, overtuigd als hij is dat dat toch geen zin heeft. En juist dat maakt dat ik hem lichtjes ga geloven. Laten we wel wezen, als ik iets zou ontkennen en zou liegen, dan zou ik meteen met allerlei mooie tegen argumenten komen. Eroverheen praten. De aandacht afleiden. En ik kan veel beter liegen dan hij. Dus moet het wel haast waar zijn.

Het duurt nog een tijdje voor ik van de rookzenuwen af ben.
Blijkbaar blijf ik toch een ex-verslaafde...

22:11:26 on 31-10-11 by Tylani - comments