Vindbaar.

Fantaseren over een potentieŽl ooit op te richten DTP*) bedrijfje. Je eigen naam googlen. Redelijk tevreden zijn over de hoeveelheid dat die in google voorkomt. Je nickname googlen, die je bedacht had zodat je eigen naam uit de google statistieken zou blijven.

...

Totaal overdonderd kijk ik naar de diverse pagina's waarop zowel mijn nickname als mijn eigen naam voorkomen.
Een aantal jaar geleden bedacht ik dat nicknames op sites als hyves en facebook niet meer zo nodig waren. Iedereen wist mijn echte naam toch al. En bang voor een baas die mijn profiel leest hoefde ik, als afgekeurde Wajonger, eigenlijk ook al niet te wezen. Dus waar deed ik het eigenlijk nog voor, al dat afgeschermde en geheime? Toen mijn werk mij vroeg om onder mijn eigen naam op hun site een foto'tje met beschrijving te plaatsen dacht ik dan ook: Ach, waarom ook niet.
Waarom het toen niet tot mij doordrong dat het scheiden van nick en naam tot gevolg heeft dat niet alleen meer mensen mijn naam kunnen zien, maar dat ook meer mensen de nick en de naam kunnen koppelen, is me een raadsel.

Als vervolgstap twijfel ik over het aanvragen van een officiele naamswijziging bij de koningin.**)

*) Desk Top Publishing. Zeg maar postertjes, folders en kaartjes klussen.
**)Ik zou natuurlijk ook, in theorie, mijn potentiele DTP bedrijfje een heel andere naam kunnen geven. En bijvoorbeeld enige link tussen nick en de aan mijn echte naam gelinkte website kunnen verwijderen door wat dingen te hernoemen. Maar dat is allemaal wel erg ingewikkeld :-)

12:40:37 on 20-02-12 by Tylani

Comments

No comments yet

Add Comment